Kumkvattikompotti Välillä sanon jotain iloiseenkin sävyyn.

Karaoke-emännän seikkailuja

  • Esimerkki pukeutumisesta, jolla kerää positiivisen huomion koko baarilta töissä.
    Esimerkki pukeutumisesta, jolla kerää positiivisen huomion koko baarilta töissä.

Jokainen nuori ihminen kaipaa rahaa jossain vaiheensa elämäänsä. Yksi menee silloin mäkkäriin, toinen jakamaan mainoksia ja kolmas (tämä on suurin ryhmä) kokeilee, josko puhelinmyynti olisi oma juttu. Minä mietin näitä kaikkia kolmea vaihtoehtoa ja totesin, etteivät ne sovi minulle. Näin ollen mol.fi:ssä pyöriessäni huomasin, että eräs kotikaupungissani oleva baari haki karaoke-emäntää kahdeksi illaksi/viikko. Hain paikkaa vitsillä, mutta yllätyksekseni sainkin paikan. Ja pyynnön, että aloittaisin heti seuraavana päivänä.

Mitä karaoke-emäntä siis oikeastaan tekee koko paikassa? Noh, antakaas kun kerron! Emäntänä minun työhöni kuuluu laitteista huolehtiminen, eli käynnistäminen ja sammuttaminen. Se on sinänsä helppoa hommaa, ainoa ongelma muodostuu kaiuttimien kanssa niiden aika-ajoittaisesta rätinästä sekä siitä, että ne ovat minulle hieman liian korkealla. Lisäksi ensimmäisenä iltanani töissä onnistuin jumiuttamaan karaokejärjestelmän (melplay) kahdesti joutuen käynnistämään sen uudelleen. Eli laitteet toimivat (useimmiten). Kun laitetarkastus on tehty, päästään viralliseen työhön eli emännöintiin.

Emännöinti on puhdasta asiakaspalvelua. Otan asiakkaiden laulutoiveet vastaan, juonnan heidät laulamaan ja miksaan mikkejä niin, että kaikkien äänten parhaat puolet pääsevät esiin. Kuulostaa yksinkertaiselta ja hauskalta, vai mitä?

Ei, se ei ole sitä. Kun sinulla on kaksikymmentä listaan lyötävää lappua ja neljä ihmistä ilman lappuja etsimässä kappaleita joita laulaa, meinaa vahvasti olo muuttua tuskaiseksi. Kuitenkin tästäkin vielä selviää. On yksi ainoa asia, johon on haastavaa tottua tässä työssä.

Humalaiset ihmiset. Koska kännisille, keski-ikäisille miehille olen kaunis, enkeli, ihana ja ties mitä. Ihmisten käsitys henkilökohtaisesta tilasta katoaa humalassa melko pahasti (nimim. tisseille tökitty) ja ymmärrys siitä, milloin olen mukava vain työni vuoksi on aika ajoin kadoksissa jossain kaukana. Suunnilleen joka toinen ilta saan kuulla kyselyä seurustelusta ja siitä, lähtisinkö joskus kahville. Vastaus on aina sama: kyllä, seurustelen ja ei, en lähde kahville.

Alkuun minun oli vaikea keksiä, miten torjun ihmiset kiltisti. Kuitenkin ratkaisin asian lopulta sillä, että yksinkertainen ei ja aiheen nopea vaihto toimivat yhdessä nerokkaan hyvin. Ja nimenomaan yhdessä, yksittäin molemmat ovat varsin turhia yrityksiä. Koska jos vain sanot ei, ihmiset yrittävät vängätä vastaan (mutta ei poikaystävä saa tietää, ei se haittaa etc. etc. etc.). Jos taas vain vaihdat aihetta, he loukkaantuvat ja palaavat aiheeseen nopeasti ja tehokkaasti.

Karaoke-emännän työ on helppoa ja useimmiten myös hauskaa. Okei, siinä on lähinnä nätti lihanpala myytäväksi juopoille katsottavaksi, mutta siihenkin  tottuu. Mieluummin minä tätä teen kuin kokkaan hampurilaisia McDonald'sissa.

 

Loppuun vielä: tältä minä rehellisesti sanoen koen monen ihmisen äänen kuulostavan ennen miksausta: http://www.youtube.com/watch?v=D3-eRt_c-d0

Kyllä, tuolta te kuulostatte ja näytätte laulaessanne karaokea humalassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kyllä, tuolta te kuulostatte ja näytätte laulaessanne karaokea humalassa."

Kiitos! Tuohan oli ihan mukavan näkönen.

Käyttäjän EmmaUronen kuva
Emma Uronen

Iloinen ja hyvissä tunnelmissa ainakin. Koska vaikka humalassa oleva asiakas ei muuten olisi maailman miellyttävin, niin ainakin heiltä irtoaa todella tunnetta lauluun.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Entisenä nakkifakiirina, ulosheittäjänä, taksikuskina, bussikuskina, soittajana

Muistan mutten muistele kaiholla
Nykyään jo nauran monelle jutulle

Eikä siinä mitä
Työ on aina työtä

Hieno homma myös kuulla että aikuisen naisen vitsikkyys on kadonnut
Jossain vaiheessa se oli huumorin huippu

Sitäpaitsi jos ja kun luot suuren suomalaisen romaanin
Siinä tarvitsee olla myös näkökulmaa karvalakkipuolelta
Ettei mene vallan daideiluksi nääs :D

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Kära-Åke on kyllä jännä
Itseltä kokonaan testaamatta moinen mylviminen

Riittää että kurnutan omia soittaessani
En tule mestoille ettei sinun tarvitse kärsiä ja hävetä
Tod näk olet saanut nauttia epävireisestä örinästäni jo kotosalla tarpeeksi

Hieno homma kyllä edelleenkin miten helposti sait homman ja otit haltuun

Käyttäjän EmmaUronen kuva
Emma Uronen

Vaikka työ tuntui tosiaankin tuskalliselta kun iskettiin mikseri eteen ja ilmoitettiin, että miksaa, niin ei se ole niin paha. Asiakaspalvelutyötä se on siinä, missä kirjastotyökin. Vähän vain erilaisten asiakkaiden.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen Vastaus kommenttiin #7

Niin no jurrinen asiakas on monesti vähän kuin pieni lapsi
Sanoo lempeästi mutta jämäkästi niin viesti menee perille

Ei ja jos jotain omista hommista "vaikuttuneiden ja "herkistyineiden" parissa muistan

Enimmäkseen siellä on mukavia ihmisiä
Erikseen sitten ne joihin ei mikään tehoa

Suhde on jotain 99/1 mukavien hyväksi

Sitten on vielä varmaan noissa hommissa se pieni osa joka tulee laulamaan
Eikä niinkään juomaan

Käyttäjän EmmaUronen kuva
Emma Uronen Vastaus kommenttiin #8

ja sen työn hienoin puoli usein onkin siinä, kun näkee ihmisiä, joiden lauluääni on jotakin uskomatonta. Muutama vakiasiakas omaa todella hyvän äänen, ja aina tavallaan toivoo että heidän kuulisi laulavan (vaikka kuinka laulaisivat aina samaa kappaletta).
Sitten on tietysti näitä, jotka tuovat kaksikymmentä lappua kerralla ja joita alkaa helposti harmittaa jos vuoroa joutuu odottamaan, mutta heidänkin kanssaan sumplimiseen tottuu ajan kanssa.