Kumkvattikompotti Välillä sanon jotain iloiseenkin sävyyn.

Wilma nurin, koulu nurin

  • Tällaista virheilmoitusta Wilma antaa. Jännityksellä odotamme sen katoamista.
    Tällaista virheilmoitusta Wilma antaa. Jännityksellä odotamme sen katoamista.

Eilen huomasin suunnilleen kymmenen aikoihin, että koulujen tiedonvälitykseen käytettävä järjestelmä, Wilma, huusi virhettä. No, ajattelin sen korjaantuvan tähän päivään mennessä.

Kato vaan kun se mihinkään korjaantui. Wilma on yhä nurin ja koulupäivä alkanut. Nyt voimme miettiä, mikä kaikki kulkee kyseisen nettisivun läpi. Lukujärjestykset, opettajien tiedonannot, pikaviestit, käytännöllisesti katsoen lähes kaikki informaatio, jota (ainakin) Lumon lukiota käydäkseen voi tarvita.

Tämä aamu on ollut komediaa. Ihmiset eivät tiedä minne mennä tai mitä tehdä. He haahuilevat kummituksina pitkin käytäviä tuskaisesti kirkuen yrittäessään löytää oikeaan luokkaan. Kaikki odottavat vain, milloin Wilma toimii jälleen. Odottavat, milloin tämä traumaattinen kokemus on ohi.

Tällaiset tapahtumat saavat minut henkilökohtaisesti jälleen hyvin Wilma-vastaiseksi. Ihmiset eivät ole kirjoittaneet lukujärjestyksiään ylös, koska ovat ajatelleet Wilman tietysti toimivan. Myönnän, tein saman virheen itsekin. Itse vain onneksi olin painanut aiemmin jo mieleeni, mitä ainetta minulla on. Tämän ansiosta pystyin etsimään opettajien näkyvillä olevista lukujärjestyksistä oman tuntini ja luokkani.

Nykyaikainen koulu luottaa liikaa Wilmaan, Fronteriin, Helmeen ja kaikkiin tällaisiin erilaisiin eri lailla toimiviin nettisivuihin. Ku ne kaatuvat, kaikki räjähtää ja tuskaisesti kirkuvat teinit pääsevät vapaiksi. Maailma tarvitsee reissuvihot takaisin! Elektroniikka nevadaan tärkeistä tiedonannoista!

Ilta-EDIT// Rehtorilta tulleen viestin seurauksena editoin tarkennuksen, että kyseessä on koko Vantaan järjestelmä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Mites se taas menikään...
Digi-digi ja hyvin toimii
Juu ei toimi

Jokainen digitaalinen härpätys on aina keskentekoinen ja jos ei ole...
Kyllä ne sen päivittää sekaisin...jippii!

Käyttäjän heikkileivo kuva
Heikki Leivo

Hauska kurkistus nykyajan koulunkäyntiin. Tulee mieleen huumorikuvien "uuden maailman ongelmat". Tietotekniikka on hyvä renki, mutta huono isäntä.

Meidän aikana oli myös wilma, mutta en muista mitä virkaa sillä oli. Oma lukujärjestys piti kopioida jakson alussa muistiin milloin mistäkin lähteistä.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

"Wilma" ( 1 ) kuuluu siihen samaan valtion tietojärjestelmien rappiokaartiin kuin terveydenhuollon tietojärjestelmät ( 2). Kolmas on "Virve", joka saattaa nyt jotenkin toimia.

Kerron pari esimerkkiä:

1. Terveydenhuollon uusittu tietojärjestelmä on maksamassa miljardin. Virossa toimiva sellainen 100 000 €. Miksi ? Viro ratkaisi asian internetin alkuaikojen "tiedon valtatien" runkoon kytketyillä muilla oheisjärjestelmillä , joka Suomessa tarkoittaisi sitä, että olisi yksi runko, joka pystyisi poimimaan jo olemassa olevista erillisjärjestelmästä henkilöön liittyvä tiedot kuten nykyiset yksityiset, kunnallinen ja työterveydenhuolto, Kela, vakuutuslaitokset jne. asiaan liittyvät. Nämä "kelat" jne. hoitaisivat oman tietokantansa siihen "moodiin", että se voidaan liittää tiedon valtatiehen.

2. Viranomaistiedotus

Kun Nokian vesikriisi oli aluillaan olisimme voineet viestittää jo olemassa olevalla tekstiviestijärjestelmällä hätäviestin 80 %:iin talouksista. Ei kelvannut, vaan ihmiset sairastuivat- se maksaa paljon.

Viranomaistiedotusta valvoo laki, joka edellyttää, että on käytettävä vain lain sallimia välineitä kuten suurtehokaiuttimet, radio, TV koko kansalle( karhu on vaarallinen Ilomantsissa ),netti, liput ja laput jakona talouksiin, "faksiringit", jotka ovat menneen talven lumia. Miksi kaikkien käyttämä tekstiviestikanava ei ole sallittu kuin lisävälineenä. Se kuitenkin tavoittaisi per heti suuren osan populaatiosta.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset