Kumkvattikompotti Välillä sanon jotain iloiseenkin sävyyn.

Hullu vuosi 2015 & vilkaisu vuoteen 2016

 • Kesä oli aika ajoin lämmin ja kaunis.
  Kesä oli aika ajoin lämmin ja kaunis.
 • Kyllä, nyt on ehta valkoinen hattukin.
  Kyllä, nyt on ehta valkoinen hattukin.
 • Kesäteatteri on kivaa, ainakin siinä vaiheessa kun se on ohi. Kuvan kuvaaja: Harri Salonen
  Kesäteatteri on kivaa, ainakin siinä vaiheessa kun se on ohi. Kuvan kuvaaja: Harri Salonen
 • Kaiken tämän lisäksi löysin maailman söpöimmän kännykkä-applikaation: Neko atsume, Kitty collector. Koko pelin pointti on vain houkutella suloisia kissoja pihalleen. Koko vuoden paras juttu!
  Kaiken tämän lisäksi löysin maailman söpöimmän kännykkä-applikaation: Neko atsume, Kitty collector. Koko pelin pointti on vain houkutella suloisia kissoja pihalleen. Koko vuoden paras juttu!

Vuosi 2015 on ollut kaikista elämäni tähänastisista vuosista hämmentävin. Olen kirjaimellisesti laittanut koko elämäni uusiksi: koulu, työpaikka ja asuinpaikka vaihtuivat kaikki. Kuitenkin tästäkin vuodesta jäi käteen muutamia asioita, joita haluan muistella vielä juuri ennen vuodenvaihdetta.

 

Goodbye Kerava ja helou Vuosaari!

Huhtikuussa muutin vanhempieni luota pois ja avopuolisoni kanssa saman katon alle. Meri on lähes heti oven takana, ja uimarannalla tuli kesällä maattua aina kun vain ehti. Grillipaikkakin löytyy läheltä, joten kesä ja varsin lämmin alkusyksy olivat yhtä juhlaa. Erityisesti juhannus meren rannalla olevalla grillipaikalla oli hetki, jota en tule hetkeen unohtamaan.

Lukio loppui, elämä alkoi

Lukiosta valmistuin kesän alussa, ja jäin silloin odottamaan ja toivomaan paikkaa yliopistossa. Sitä en saanut, mutta en lannistunut siitä. (Tai hyvä on, lannistuin.)Päädyin lopulta hätäratkaisuna Stadiaan opiskelemaan ravintolakokiksi, ja nyt puolen vuoden jälkeen olen todennut, etten olisi voinut tehdä parempaa valintaa. Ensimmäiset työharjoittelut sun muut on hoidettu, ja niiden perusteella uskon vahvasti, että oikealla suunnalla ollaan! Asiaan liittyen lopputekstissä vielä pieni vinkki tulevasta vuodesta.

Teatterin hiljainen vuosi

Teatterin puolella tämä vuosi on ollut hyvin hiljainen ja rauhallinen. Olen koko vuoden aikana ollut mukana vain yhdessä produktiossa, mutta se produktio oli esiintyjäminän kannalta minulle tärkeä. Taustalaulajan homma on hauskaa, erityisesti silloin kun laulaa joka ikisessä produktion kappaleessa! Ja toisena ainoa oma roolini oli minulle esiintyjänä tärkeä, sillä sen löytäminen vaati enemmän verta ja kyyneliä kuin yksikään rooli aikaisemmin. Hyvä siitä kuitenkin tuli, joten lasketaan sekin voitoksi!

Töitä painaen

Kun matkani kulki Vuosaareen, tuli mahdottomaksi jatkaa entisessä työpaikassa. Vanhasta paikasta luopuminen sai aikaan aikamoisen epätoivon, sillä raha helpottaa elämistä varsin huomattavasti. Näin ollen pääsin jahtaamaan töitä. Jahtia sai jatkaa varsin pitkään, mutta lopulta sain työnkin: olen pizzaa sun muuta vastaavaa tarjoavassa ravintolassa keittiössä työssä osa-aikaisena. Raskasta työtä se on, mutta palkkakin on työn haastavuuden mukainen. 

Näin ollen voisi ajatella, että nyt koko elämä on ainakin hetkeksi järjestyksessä?

Noh, aina voi kuvitella niin.

Saanen esitellä, Seikkailujen vuosi 2016!

Vuosi 2016 alkaa hilpeissä tunnelmissa. Ennen vuodenvaihdetta sain "lahjan" koulultani. Lähden Pohjois-Irlantiin opiskelijavaihtoon helmikuussa ja tulen sieltä takaisin vasta kesäkuun lopulla. Voisi siis tiivistää sanomalla, että juuri kun kaikki järjestyi, oli pakko sekoittaa pakkaa vielä hieman. Olen suunnattoman innoissani ja ideoin jo kaikkea, mitä pakkaan mukaan ja hankin vielä ennen lähtöä. Uskon, että tästä lähtee alkuun täysin uusi vaihe elämää. 

 

Hyvää vuotta 2016 jokaiselle lukijalle siis, selvitkää hengissä tämäkin vuosi!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hyvältä kuulostaa Emma ja en voi vastustaa kiusausta: mitäs minä sanoin, siitä tulee hyvä ammatti.

Oikein hyvää uutta vuotta ja opiskelua Irlannissa! Siellä on ainakin sellainen kuin Colcannon, ohessa skrollaamalla muutamia ohjeita, harjoittele etukäteen niin olet kuin alkuasukas:)

http://allrecipes.com/recipe/58642/dianes-colcannon/

Käyttäjän EmmaUronen kuva
Emma Uronen

Jep, oikeassa olit ja hyvä niin!

Mahtavaa, kiitos linkistä! Kunhan vuosi tästä vaihtuu niin alan selata tuotakin. Reseptiblogit ovat nykyään yksi lempiasioistani, ja uudet luettavat ovat aina riemuksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

No se on irlantilaista "perusruokaa", mies siitä kertoi Irlannin käynneiltään. Jos jotain suomalaista reseptiä viet niin suosittelisin edesmenneen suomalaisen keittiön grand old manin Eero Mäkelän keittokirjaa Suomalaisen keittiön aarteet, löytynee divarista, huutonetistä tms.

http://whatscookingamerica.net/Vegetables/Irish-Co...

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #11

No enpä ole minäkään ollu tietonen,että nuo perunamuusimössöruoat onkin irlantilaista ruokaa.olen pienen ikäni tehnyt eri variaatioilla..jauheliha,makkara,kinkku+pekoni ja kanakin mössöä.Kaikki varmaan alkoi uunissä paistetusta jauheliha-perunasose laatikosta,vaan joskus kun ei viittinny paistaa syötiin paistamattakin ja hyvää oli.
Nykyään,kun eläkeläisen superkiireellinen elämä ei siedä tunnin paistovaihetta oikein mitenkään,niin pistetään menemään paistamati ja puolukkahilloa hieman tykö.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

Pottujahan ne irlantilaiset:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Irlantilainen_keitti...

PS: Hannu pliis, laita mulle ens jouluksi punakaaliohje, salaatti tai haudutettu - miksi ei taaskaan mennyt nappiin :(

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #14

No nääs..kun linkin lukaisin,niin vaikutti joteskin melko tutulta,kuoriperunoineen päivineen ja silleen onhan se karitsan lihan käyttö meilläkin viime vuosina lisääntyny..lieneekö vastineeksi ennen tavanomaiselle nautavasikan lihalle,jota ei enää tahdo löytyä,kuin harvoista erikoisliikkeistä.Vaan noista punakaaleista sun muista taidan näprätä oman blogin jahka ehdin ja jaksan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #15

Dänks Hannu. Olen yrittänyt väsätä punakaalimuhennosta, mutta ei siitä ole herkullista tullut.

PS. Ja piristys nyt, olisi puolikas punakaalia :)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #13

Peruna tuotiin Eurooppaan Amerikasta. Minulle tuosta reseptistä tuli jostain syystä ensin mieleen lapskoussi, joka on paikallista merimiesten perinneruokaa. Irlantilaisethan ovat myös aika merta käyvää kansaa. Ei siis mitenkään yllättävä resepti, mutta aika jänniä sivujuonia.

Olen sellaista teorisoinut, että merillä piti aikoinaan tehdä mahdollisimman hyvää ruokaa mahdollisimman hyvin säilyvistä ja halvoista aineksista. Olihan maissakin siihen aikaan vaikeaa ja jopa nälänhätiäkin, kun nuo reseptit ovat syntyneet, mutta laivoissa lusittiin pitkää kakkua isossa miesporukassa ja jos ruoka olisi ollut pahaa, olisi kapina ollut lähellä. Rommi tietysti oli vielä tärkeämpää.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Olipas mukavaa luettavaa,etenkin tuo vaihto-oppilas juttu.kuin myös se,että ikäänkuin vähän sattuman..noh,sattuma ja sattuma..kautta osuitkin napakymppiin.Vanha kokkisetä tässä kyllä on vilpittömästi iloinen puolestasi.Valitsemasi ala on työläs,uuden oppimista ja kehittymistä koko ajan eläköitymiseen asti,mutta niinkauan,kuin ihmiset syövät oikeeta ruokaa,ruokapaikkojakin tarvitaan ja niihin tekijöitä.Vaihto-oppilas valintasihan kertoo,siitä,että sinussa on potentiaalia.Mistäs tietää vaikka naispuolisena Gordon Ramsayna :)) eläköityisit.Tekniikan lisäksi pidä luuovuus aina mielessä,mutta se tekniikka ensin,että pystyy luomaan ja soveltamaan.

Kaikin tavoin hyvää,menestyksekästä ja antoisaa vuotta 2016.

Hannu

Käyttäjän EmmaUronen kuva
Emma Uronen

Rehellisesti sanottuna yllätyin pääsystäni suuresti, sillä haastattelussa minulle painotettiin, ettei ensimmäisen vuoden opiskelijoita yleensä lähetetä. Ilmeisesti sitten tuo alan työpaikka pelasi minulle vaihtopaikankin samalla. Tässä työssä ehkä eniten kiehtoo juuri se, kuinka paljon työtä yllättävänkin pieni asia vaatii. Tuntuu hyvältä saada tehdä jotain, mistä voi joka kerta olla yhtä ylpeä. Totta, sitä varten pitää muistaa pysyä koulussa että saa teknisen osaamisenkin kuntoon :)

Sitä samaa sinulle, toivottavasti seuraavasta vuodesta tulee mitä erinomaisin!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kokin homma on siitä hyvä, jotta voi tehdä sitä missä vaan.

kokki se on yliveto
kulinaari ammatti
ruoan taikoo missä vaan
pataan pilkkoo parhaillaan
ainekset hellällä kädellä
mausteet mielensä mitalla
ihmiskunnan iloksi
mielihyvän lähteeksi
elämän ylläpitämiseksi
arjen rikastajaksi
keittiössä kaiken kansan
ihmiskuntaa palvelee

heh, olen vanha kansandemokraatti, ja on tuo sosialistinen realismi tainnut tarttua.

Ja kun vuosi vaihtuu: Kansainvälinen soikoon!

Käyttäjän EmmaUronen kuva
Emma Uronen

Nyt oli niin hienosti runoiltu, että tein tuosta eilen lapun jonka sujautan veitsipakkiini talteen. Se saa muistutella siellä jos tulee epätoivoinen olo työn kanssa joskus. Kiitokset siis! :D

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ihana ploki ja ihana tyär ja onnea matkhaan koko elähmäästi!

Käyttäjän EmmaUronen kuva
Emma Uronen

Lisään listaan vielä teidät kaikki ihanat lukijat ja kommentoijat! Te olette tehneet tästä aktiivisimman blogivuoteni tähän mennessä. Sinulle samoin ja mitä upeinta vuotta!

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Loistomeno kertakaikkiaan
Njut ompi hjuva fjiilizz

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

No mikä ettei..tässä lapsetonkin ventovieras ymmärtää vanhempien hyvän fiiliksen,kun lapsellaan näyttää elämä lutviutuvan jo nuorella iällään.
Ja aattels sitäkii,et sitte joskus kaukana tulevaisuudessa se syöttää sulle sellasta vähän paremmasta pullasta tehtyä mössöä.kuin mitä muutoin Oululaisen pelkästä pullavasta tulis. :))

Varsin hyvää uutta vuotta sullekkin ja koko muulle perheelle.

Hannu

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Juu ja ylpeyttä lisäävänä tekijänä on se että omillaaan onnistuvat
Ei ole suhteita eikä rahaa jolla availla ovia tai helpottaa pääsyä mihinkään
Mukulat ovat itse tehneet oman tiensä jota kulkevat

Veljensä oli aikoinaan myös ulkomailla hetken hommissa
Loistomeno kun näkee vähän muutakin maailmaa

Niin ja loistavaa uutta vuotta sinnekin
Kyllä tästäkin tulee taas hyvä vuosi
Ehkä jopa edellisiäkin parempi

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Onnea matkaan. Siitä varmasti meille kerrotkin.