Kumkvattikompotti Välillä sanon jotain iloiseenkin sävyyn.

Hymystä se lähtee

  • Hymy on avain!
    Hymy on avain!
  • Minä, Riku ja vessan peili. Hyvä yhdistelmä, sanoisin.
    Minä, Riku ja vessan peili. Hyvä yhdistelmä, sanoisin.
  • Minna Parikan varastontyhjennysmyyntien saalis!
    Minna Parikan varastontyhjennysmyyntien saalis!

Minä vältän kuollakseni hymyilyä valokuvissa. Se on tyhmää, naamaavääntävää ja inhottavaa. Huulipuna tuhriutuu ja mieli menee pahaksi kun hymykuvat eivät vain onnistu. En tosin koe olevani kovinkaan kuvauksellinen muutenkaan, joten vapaaehtoisesti valokuvattavaksi suostuminen on aikamoisen henkisen taistelun takana.

Viime aikoina olen kärsinyt vielä normaaliakin enemmän ulkonäkökriiseistä. Vaatteet ovat tylsiä, naama on tylsä, hiukset ovat tylsät ja kaikki on tylsää ja typerää. Ongelmallista? Kyllä.

Asiaan tuli helpotusta aiemmin tällä viikolla. Viime viikonloppuna Lahti ja Desucon olivat jälleen ohjelmassa, ja sieltä toiselle puoliskolleni Rikulle tarttui mukaan fleecestä ommeltu eläinhaalari, kigurumi. Ne ovat hassun näköisiä ja varsin mukavia kokohaalareita. Tämä kyseinen haalari päätyikin sitten olemaan olennainen osa spontaania photoshoot-matkaa pitkin helsinkiä.

Kigurumit ovat nimittäin vaate, jota voi käyttää osana manba*-tyyliä. Itse en ole siihen erityisen perehtynyt, mutta Riku sitäkin enemmän. Näin ollen hän kaivoi minulle oman vanhan kiguruminsa ja lainasi peruukkia (jonka myös asusti). En ole itse kovinkaan hyvä meikkaamaan, joten hän myös hoiti minun meikkini omansa ohella. Voidaan siis todeta, että hän oikeastaan puki ja meikkasi minut kokonaan.

Kotoa lähtiessämme olin hieman kauhuissani. Tyyli on, kuten kuvasta näkee, hieman tavallisesta kaduntallaajasta poikkeava. Jo matkalla kotoa metrolle muutama ihminen pysäytti meidät vain kysyäkseen, mistä oikein on kyse. Itse panikoin ja annoin Rikun hoitaa puhumisen. Voitaneen siis todeta, että olen hieman liian ujo tähän. Metromatkalla oikeastaan sain kaiken briiffin poseeraamisesta ja siitä, että muistan vaan hengittää niin tästä tulisi kivaa.

Keskustassa pyöriminenkin oli oma kokemuksensa. Päät kääntyivät monelta perään ja eräs turisti tuli jopa ottamaan kanssamme kuvaa. Minun maailmaani tuo on hyvin, hyvin outoa. Kuitenkin samalla huomasin, että ihmiset hymyilivät. Ja kun ihmiset hymyilivät minulle, minunkin oli helpompi hymyillä ympärilleni. Pian huomasin, että oloni tuntui keveämmältä ja iloiselta. Voitaisiin siis todeta, että vaatetyylin hetkellinen, spontaani muutos teki minusta yhdeksi iltapäiväksi todella paljon iloisemmaksi ihmiseksi.

Kuten kuvatekstikin sanoo, hymy on avain. Se oli sen victory-käsimerkin lisäksi ainoa asia, minkä poseeraamisesta oikeastaan muistin. Ja sen ansiosta minusta kertyi yhden päivän aikana enemmän hymyileviä kuvia kuin koko teini-ikäni aikaisemmilta vuosilta yhteensä. Ja hyvä niin.

Tämän lisäksi vaateasioista on se kerrottava tärkeä uutinen, että kokoelmani Minna Parikkaa kasvoi uudella kenkäparilla! Ihanat oranssit kettukengät tarttuivat mukaan varastontyhjennysmyynnistä pilkkahintaan. Puolentoista tunnin jonotus ehdottomasti kannatti, sillä kengät ovat täsmälleen minun kokoiseni ja aivan ihanat. Ja viimeisenä vinkkinä: jos olet leveäjalkainen, osta yhtä kokoa liian isot Parikat. Muuten kengistä tulee suurta tuskaa, mutta koko normaalia isompi on täsmälleen täydellinen.

*Manba on Japanissa 1990-2000 lukujen vaihteessa syntynyt nuorisomuodin suuntaus, jonka alkuperäinen tarkoitus oli olla isku japanilaisia kauneusihanteita vastaan. Manban tunnistaa useimmiten hyvin voimakkaasta ruskeaksi meikatusta ihosta, mustavalkoisesta silmämeikistä, värikkäistä vaatteista ja asusteista sekä nykyään peruukeista. (-Riku)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Minä jotenkin tunnen syyllisyyttä valokuvahymysi pilaamisesta
Muistat toki "sen" koulukuvan?

Enhän minä koskaan, en koskaan siitä vitsiä vääntänyt
My bad, sorry says dad

Vielä kun mikäs minä olen sanomaan
Aina kun hymyilen niin ihmiset lukitsevat vaimonsa ja tyttärensä sisälle
Vauvat itkevät, lehmät menevät umpeen ja harmageddon laskeutuubi
Luulevat että vallan Beltzebuubi on laskeutunna
On se semmoinen irve se minun ystävällinen hymy

Hauska meisinki teillä siis ollut
Satuinkin sen naamakuvan näkemään
Pölläsin sen muuten siskosi puhelimeen nimesi kohdalle
Essin mielestä olet erinomaisen kaunis siinä

Heh ja lisää Minna Parikan kenkiä :D
Kohta tarvitset isomman asunnon tai kakkosasunnon kengille

Käyttäjän EmmaUronen kuva
Emma Uronen

Ei se ole vain se yksi psykopaattikuva, vaan niitä on kyllä muitakin kertynyt niitä aivan hirvityksiä. On iso ero siinä, hymyileekö valokuvalle hyvin vai oikeasti leveästi. Minä tuppaan tekemään hieman liian usein jälkimmäistä.

Kyllä mä olen vakavasti sitä mieltä, että hyvä on sulla hymy. Hyvä mieli tule siitä.

Hyvä et Essi arvostaa :D Joo, kakkosasunto kengille kuulostaisi aika hyvältä. Kukakohan sponssaisi sellaisen...

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Ach ze holliwoot prödytzer äsynnön spönzzä
Zer ziellä hjumy vilautat guten tag zanot
sehr gut ja ze palggacheck pians ziiz tazkuzza on

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Hymyileminen on vaikeaa itsellenikin. Minä olen sopeutunut liiankin hyvin tähän ilmastoon. Minulla on suuret silmät, joilla nähdä pimeässä. Minulla on myös korkeat poskipäät ja leveä leuka, jotta voisin syödä metsästäjä-keräilijälle soveltuvaa kovaa ja sitkeää ravintoa.

Näiden suurten piirteiden päälle minulla on erittäin pieni suu ja ohuet huulet, jotta limakalvoni eivät jäädy pakkasessa. Jos yritän hymyillä kuvissa niin että hampaat näkyvät, näytän irvistävältä. Minä voin kuvissa vääntää ainoastaan hieman vinon hymyn suu kiinni.

Käyttäjän EmmaUronen kuva
Emma Uronen

Hieman sama ongelma. Itselläni on niin leveä suu, että jos satun hymyilemään liian leveästi näyttää naamani hajoavan kahtia. Se taas luo sellaisen sarjamurhaaja-lookin, jota ei ehkä useimmiten valokuvissa kaivata. Mutta toisaalta, kaikissa kirjoissahan vinoa hymyä aina kuvataan viehättäväksi, joten sitä se myös lienee.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Ach ze höllywööt prödytcer hörrörfilm tuottas
Ön billiönz döllärs sehr tilillez tuoz
Särrrjämyrrhä myötiä pians taaz ön

Tjaa niin tämä tyyli germaani tänään juu
Pahoittelen
Olen lukenut korkkareita (taas)
Aivan liikaa korkkareita
Himmel, jawolh, verboten, scwein!!!!

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Tuli muuten mieleen tuosta hymystä
Mikäs kuule sinulla vielä hymyilessä kun perfect set of choppers suussa on

Itsellä kun leegot rapistuvat ja rapisevat veks suusta
Tosin kohta saa hienoja kuvia sellaista kersantti Ärjylä hymystä
Yksi on hammas hällä suussa siis

Elikkä lapsoset (muutkin kuin minun)
Setä Luciferus sanoo
Keikkukaa toki tuolilla ja leikkikää tulitikuilla
Mutta muistakaa pestä hampaanne
(Tätä mainosta ei sponsoroinut suomen hammaslääkäriliitto)

Käyttäjän EmmaUronen kuva
Emma Uronen

Yritetään muistaa tehdä sitäkin välillä täällä hurjassa pääkaupungissa! Noh, ainakin on helppo olla pelottava jos puolet hampaista puuttuu?

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Äläs ny
Ennemmin tai myöhemmin suuri ja mahtava hollywood-moguli minut "löytää"
Pääosan antaa elokuvasta Symppis hirviö kesälomalla
Vähän kuin Shrek mutta vähemmän tietokoneella animoitu

Siinä harvahampaiseksi muuttunutta hymyäni vilautan
Ihmisten sydämmet sulatan