Kumkvattikompotti Välillä sanon jotain iloiseenkin sävyyn.

Tummasuklaa-viskikakku & työharjoittelublogi vol. 2

  • Mainittu kakku. Päällä leivontakaakaojauhetta ja kermavaahtoa.
    Mainittu kakku. Päällä leivontakaakaojauhetta ja kermavaahtoa.
  • Hotelli Tornin brunssi. Tai se osa siitä, mitä itse söin. Suosittelen!
    Hotelli Tornin brunssi. Tai se osa siitä, mitä itse söin. Suosittelen!
  • Joulukausi alkaa, kuvassa Forumin jouluvalot.
    Joulukausi alkaa, kuvassa Forumin jouluvalot.

Isänpäivä tuli ja meni. Isänpäivä on hyvä tekosyy saada ihmiset syömään kakkutekeleitäni, joten pyöräytin isän kunniaksi tummasuklaa-viskikakun. Ohje on alunperin täältä. Muokkasin sitä tosin hieman.

Tummasuklaa-viskikakku

 

Pohja

175 g kaurakeksejä 

1-2 tl fariinisokeria
50-75 g voita sulatettuna

Täytteet

5 liivatelehteä

½ dl kahvia, juuri keitettyä
2 dl turkkilaista jogurttia
200 g tummaa suklaata (mitä tummempaa, sen suklaisempaa on kakku. Tässä siis oman maun mukaan)
n. 1 dl viskiä (riippuen siitä, kuinka selkeästi maun tahtoo olevan viskinen)
reilu desi sokeria
1 tl hunajaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl kermaa

Ohje

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

2. Murskaa keksit ja sekoita niihin fariinisokeri. Kun keksimurska ja sokeri ovat hyvin sekaisin, kaada sekaan voisula ja sekoita huolella. Painele sekoitus irtopohjavuokaan tiiviiksi, ohueksi pohjaksi. Laita jääkaappiin odottamaan.

3. laita suklaa vesihauteeseen sulamaan ja vaahdota kerma. 

4. Keitä kahvi. Kun se on juuri tippunutta, ota sitä pieneen astiaan reseptissä oleva määrä kahvia ja sekoita liivatteet siihen. Sen jälkeen laita jogurttisi kulhoon ja notkista se. Lisää siihen kahvi-liivatesotku.

5. Suklaa on todennäköisesti nyt sulanut. Sekoita suklaaseen kerma (tai oikeastaan käännelkää se mukaan suunnilleen varoen. Itse myönnän vispanneeni sen sekaan, mutta täytteestä tulee kuohkeampi jos varotte.)

6. Lisää suklaa-kermasotkuun viski ja sokeri. Sekoita jälleen hellästi. Tämän jälkeen lisää täytteeseen vielä jogurtti-liivatesotku.

7. Kaada täyte aiemmin tehdyn, jääkaapissa odottaneen pohjan päälle. Kun kaikki täyte on siististi kakussa, paukuta kakkuvuokaasi hetken aikaa pöytää vasten. En tiedä miksi, mutta omasta täytteestäni tuli rakastettavan kevyen ja kuohkean oloinen tällä tempulla.

8. Kun kakkuvuokaa on pahoinpidelty tarpeeksi, laita se (täytteineen) jääkaappiin hyytymään. Hyytyminen tapahtuu parhaimmillaan jopa neljässä tunnissa, mutta kannattaa hyydyttää yön yli jos ehtii.

Sellainen ohje tällä kertaa. Kakusta tuli tosiaan todella ilmavan ja kevyen oloinen. Ohje kuulostaa varsin makealta, mutta loppujen lopuksi kakusta ei tule kovinkaan makeaa. Sen sijaan viski ja suklaa maistuvat helposti hyvin vahvasti läpi, joten suosittelen lämpimästi käyttämään jotain hieman laadukkaampaa viskiä. Tässä kakussa viskiin kannattaa panostaa. Loput voi sitten nauttia myöhemmin. (Tai lahjoittaa kakun saajalle, kuten itse tein.) Suosittelen kakun kanssa juotavaksi mukavaa, kuumaa kahvikupillista.

Seuraava kakkupostaus onkin sitten vakavasta asiasta: minulta tilattiin neljä kakkua YO-juhliin, joten nyt saan venyttää koristelutaitojani todella ja kokeilla, mitä voin saada aikaan kakkujen päälle. Todennäköisesti jo 7.12. pidän meteliä niistä kakuista.

Ja sitten siitä työharjoittelusta!

Toinen työharjoitteluviikkoni oli lyhyt. Olin viime viikolla vuorossa lauantaina, joten nyt sain perjantain vapaaksi. Riemastuttaa, pitkä viikonloppu tekee hyvää. Tämä viikko kulki suunnilleen samalla tavalla kuin edellinenkin, sillä olin yhä kallassa. Monet asiat alkavat sujua paljon aiempaa nopeammin ja oikeat kylmiöt löytyvät jo helpommin. Olen tehnyt paljon kakkutaikinaa ja leikannut kiitettävästi kasviksia. Erilaisia jäätelöitä on myös tullut tehtyä runsaasti. Kalaa ja lihaa on tullut käsiteltyä jonkin verran. Lisäksi olen kerännyt kiitettävästi reseptejä itselleni talteen. Aion soveltaa monia niistä vielä tulevaisuudessa!
   Kuvissa näkyy kuva siitä osasta Tornin brunssia, jonka itse söin. Viime lauantaina sain ryöstää brunssipöytää lounaaksi. Rehellisesti sanottuna syötyäni vatsani täyteen voin todeta ääneen, että Tornin brunssi on hintansa (22e) arvoinen! Jos teillä on joskus mahdollisuus, suosittelen kokeilemaan!
   Yksi asia jota olen oppinut rakastamaan, ovat joka-aamuiset työmatkat. Helsingin keskusta on kaunis aamuisin, vaikka kuljenkin lähinnä sisäkautta aamuisin. Erityisen piristävää on ollut huomata, kuinka kauppakeskukset heräävät pikkuhiljaa jouluun. Forumin jouluvalot ovat viimeisen viikon aikana ilmestyneet pikkuhiljaa, Kampin samoin. Jouluun on puolitoista kuukautta, mutta valon aika on  alkanut!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Ach mä niin nautin kuin iskä mä oisin kuin olenkin siis
Kaakku oli jykevä lisä isänpäivääni ja sitä riitti elokuvalliseen iltaanikin
Kas kun äitisi (tuo julma viettelijätär) kinuskikaakusta itse söi paljon
Minä hyvä kröhöm kun sain kaksi kakkua
Sinun tekemäsi sekä äitisi ja siskosi aamulla tekemän
Elo voi olla hauskaa ihmisen kun isänpäivää viettää hän
Jotkut eivät osaa mutta minä joskus olen ikäänkuin osannut
Jee jee :)

Mutta viskin ja tuomasi sikarin nautittuani kera kaakkusen
Minulle kaakku säästettiin ja sitä nautin soveliaan ovelasti aina kun mahdollista

Loistomeisinki se oli vallan

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kuulostaa tuo viskikakku niin perin juurin isänpäivään sopivalta.
(Öööö, mutta ... eikös isäsi olekaan abolutisti?)

Käyttäjän EmmaUronen kuva
Emma Uronen

Uskoisin, että se on kakku varsin monen isän makuun. (Tietysti, onhan hän tuo vimmattu lihallisten himojen ja maallisten paheiden vastaantaistelija.)

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen Vastaus kommenttiin #4

Ach Absolut(tismi) pehmeämpää on kuin moni muu sakian makia juotava
Kyllä sekin maistuu ain
Kera jäiden tahi ilman tai jopa lämpimänä

Tuo viski on vain vieläkin enemmän minun juttuni
Oli vielä sellaista ihanaa vahvan makuista viskiä
Loput siitä isänpäiväsikarin kanssa nautin hitaasti

Minulla kun on justiinsa tämä propleema että omaan kalliin maun
Konjakit, viskit, sikarit ja kaikenmoiset hyvät maistuvat
Muut saa minun puolestani holvata sitä pirtua
Minä mielummin maistelen kuin juon vain juomisen vuoksi

Ottaisin muuten punaviiniäkin niin mielelläni
Se vain ei käy (se ei käy, se ei käy, se ei kertakaikkiaan käy)
Olen nimittäin allerginen sille tanniinille
Aika ajoin otan sitäkin sitten lasin tai kaksi (tyhmä kun olen)
Sitten sen tietää miten siinä käy
Mutta maistui ainakin hyvältä

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Sehän minä juu -> Paheiden vastaisen taistelun pikku purtilo
Lippulaivaksi en pääse mutta rappion aallot eivät pysäytä
Aina jykevästi kaikkea kivaa vastaan ja tylsän puolella

Voisi jopa kuvailla sanoilla "kovasti kunnollinen mies"
https://www.youtube.com/watch?v=V75pPuATcAE
(Rehellinen varoitus - Linkki sisältää karmeaa räimettä ja epärehellisen totuden)

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Kuulkaas Emma Neito,

Voiskohan teidät adobtoida ens isänpäiväks..nääs,kun omia mukuloita ei oo ehtinny vielä tekemään..niin ei oo saannu isänpäiväkakkuukaan..meinaan että jo tuo kuva kakusta saa veden kielelle..älkäätten puhuko Jussille vielä mitään..mä pehmittelen sitä ensin..mä oon kiltti ja hiljanen,istun siinä paikassa mihin pistetään..siis,kun vaan viskikakkua riittää,siinä pitempikin aika kuluu rattosasti hiljaa tuhratessa,, :)))