Kumkvattikompotti Välillä sanon jotain iloiseenkin sävyyn.

Kasa kakkua!

 • Vadelma-sitruunapiirakka, taustalla Punnitse & Säästä -kaupasta mukaan tarttunutta sitruuna-vadelmalimonadia. Koristeltu tuoreilla vadelmilla.
  Vadelma-sitruunapiirakka, taustalla Punnitse & Säästä -kaupasta mukaan tarttunutta sitruuna-vadelmalimonadia. Koristeltu tuoreilla vadelmilla.
 • Minttu-suklaajuustokakku, päällä suklaahippuja.
  Minttu-suklaajuustokakku, päällä suklaahippuja.
 • Mansikkajuustokakku, koristeltu vaniljaisella kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.
  Mansikkajuustokakku, koristeltu vaniljaisella kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.
 • Viimeinen ateria Wrong-nuudelibaarissa.
  Viimeinen ateria Wrong-nuudelibaarissa.

Kun on kesä, on myös liikaa aikaa. Tänä kesänä olen aikalailla omistautunut erilaisille kakuille. Kolme parasta ovat tässä:

Vadelma-sitruunapiirakka

Tässä piirakassa oli marenkipohja. Sen päälle tuli sitruunatahnasta ja kermavaahdosta (ja kai jostain muustakin) tehty sitruunamössö, ja sitten vielä sen päälle vastaava mössö vadelmasta. Lisäksi päällä on tuoreita vadelmia. Tämä piirakka oli helppo ja mukava tehdä, ja rakastin sitä siihen asti, kunnes otin sen jääkaapista.

Vuoka johon sen tein oli nimittäin aivan liian matala, joten heti kun piirakka joutui kesähelteen armoille, sen täytemönjät alkoivat sulaa. Tehdäkseni asiasta vielä hauskemman voin kertoa, että kyseistä piirakkaa piti kuljettaa Helsingistä Keravalle. Soitin sitten paniikissa kyydin, ja koko automatkan ajan lusikoin yli valuvia täytteitä kitaani. Olin varsin täyteen tupattu kun pääsimme teatterille asti perille, mutta pisaraakaan en sotkenut. Piirakka oli siis tehty teatteriryhmän päättäjäisiä varten.

Reseptin löytää todennäköisesti täältä. On vain  pakko myöntää, etten ole varma onko tuo sama resepti. No, mutta siihen tulee vadelmia joten sen on oltava hyvää! Suosittelen tähän seuraksi kuvassakin näkyvää vadelma-sitruunalimonadia. Se on hieman kallista, mutta joka sentin arvoista!

Minttu-suklaajuustokakku

Minttudominoista tehty pohja ja runsaalla vaniljalla sekä ylimääräisellä vaniljasokerilla maustettu pätkis-täyte. Tiivistettynä täyte on tavallinen juustokakkutäytteen pohja, johon on lisätty sulatettuja pätkiksiä ja vaniljasokeria. Resepti löytyy helposti googlettamalla minttu-suklaajuustokakku. Tämä kakku on tehty yhtä kakunnälkäistä perhettä varten, ja siitä noin kaksi kolmannesta katosikin heti. Tämä on todella hyvää esimerkiksi kaakaon kanssa syötynä, suosittelen kokeilemaan!

Mansikkajuustokakku

Mansikat kuuluvat kesään, ja halusin tehdä niille kunniaa, joten tein sitten juustokakun. Tämäkin ohje löytyy helposti kun vain googlettaa hakusanalla "mansikkajuustokakku". Tässä kakussa oli digestive-pohja, ja tavallinen juustokakun pohjatäyte johon oli lisätty (jälleen kerran) vaniljaa sekä itse tehty mansikkapyree. Sain viime jouluna lahjaksi käsivatkaimen, jossa oli myös murskaava osa, ja tässä se tuli tarpeeseen. Se hienonsi mansikat aivan ensiluokkaisen hyvin. Annoin sen jähmettyä yön yli, ja aamulla tein siihen pieniä ruusukkeita kermalla ja asettelin mansikat nätisti. Tämän kanssa ehdottomasti parasta juotavaa on pirkan mansikkamehu (Kyllä, sen täytyy olla pirkkaa. Yök juissit sun muut, pirkka on litkumansikkamehuissa se ainoa oikea.)

Tässä siis tämän kesän kakkujen top-3. Lisäksi yksi suru-uutinen tähän loppuun.

Helsingin paras ravintola, Wrong-nuudelibaari päätti toimintansa viikolla 27. Olen syönyt siellä usein jo melkein kahden vuoden ajan, ja täytyy sanoa ettei yhtä herkullisia nuudeleita koskaan saanut mistään muualta. Kiitokset siis Wrongin henkilökunnalle tästä ajasta. (Saimme tosin Rikun kanssa kuulla, että brändiä ei ole myyty, eli ehkä Wrong vielä joskus palaa. Toivotaan.) Jos siis joku blogin lukija sattuu tietämään Helsingissä hyviä, kohtuuhintaisia ruokapaikkoja niin nyt on hyvä aika vinkata!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Vai että kakkukatastrofi
Olisit ajanut tätä kautta teatterille
Minä en maistele, minä lusikoin ja olen auttavainen ain

Nuudelit saat pitää
Theres something wrong with Wrong and so i rather play ping pong with Mr Wong
Skipidöweinou!