Kumkvattikompotti Välillä sanon jotain iloiseenkin sävyyn.

Desucon Frostbite, "aikuisten con"

 • Lauantain kenkämainoskuva
  Lauantain kenkämainoskuva
 • Tanssipelit ovat aina hauskoja!
  Tanssipelit ovat aina hauskoja!
 • Haades, Afrodite ja Psyche
  Haades, Afrodite ja Psyche
 • Conittaminen on oikeasti kivaa!
  Conittaminen on oikeasti kivaa!
 • Yksittäiskuvakin jäi käteen.
  Yksittäiskuvakin jäi käteen.
 • Kyllä siellä hieman väkeä oli... Kuva Sibelius-talon pääsalista juuri ennen cosplay-kisan alkua.
  Kyllä siellä hieman väkeä oli... Kuva Sibelius-talon pääsalista juuri ennen cosplay-kisan alkua.

Kuten aiemmin mainitsin, viime viikonloppuna minua kutsui Lahti. Nyt kun pahin con-darra on selvitty, on aika pureutua aikuisen animeharrastajan viikonloppuhauskaan!

Menimme paikalle perjantaina ja aloitimme käymällä hotellilla. Perjantaina en itse jaksanut panostaa pukeutumiseeni sen kummemmin, vaan otin rennosti. Seurallani oli enemmän panostusta, ja hyvä niin. Perjantai meni lähinnä hengaillessa ja kavereita bongaillessa. Yhden ohjelman jaksoin käydä katsomassa, nimittäin luennon aiheesta BL ja väkivalta (eli käännettyänä lukijoille, japanilaisten homosarjakuvien väkivallankäyttö). Mainio, informatiivinen ja ajtuksia herättävä luento. Tein myös muutaman ostoksen lauantaina: yksi sarjakuvakirja ja yhdet kengät, joista minulla ei ikävä kyllä nyt satu olemaan kuvaa. Katsotaan sitten joskus tulevaisuudessa!

Lauantaina sitten tuli oltua aktiivisempi. Kello soi seitsemän aikoihin, ja raahauduimme siitä hotelliaamiaiselle. Opin heti, että rakastan hotelliaamiaisia. Siitä matka jatkui takaisin huoneeseen, ja vimmattu ihomaalin levitys alkoi. Minun ihoni sai vaaleanpunaisen kuorrutteen ja poikaystäväni maalautui harmaaksi. Siitä matka jatkui con-paikalle. Haimme cosplay-kisan paikkaliput ja istuimme ottamaan iisisti. Pidimme siis rentoa cosplay-kisojen alkuun asti (ja kävimme syömässä! Rax on hieno paikka syödä!) Cosplay-kisat olivat ilo silmälle ja kuluttivat hienosti aikaa. Tämän jälkeen suuntasimme hotellille käymään vaatteidenvaihtoa varten. Iltabileet, niistä ei ole paljoa sanottavaa. En viihtynyt hirveän hyvin, lähinnä tungoksen ja kuumuuden vuoksi. Lauantai päättyi siis jo aamuyhden aikoihin hotellille.

Sunnuntaina nukuimme kahdeksaan asti rennosti. Aamiainen, huoneen siivous & luovutus olivat vuorossa. Tämän jälkeen matka con-paikalle alkoi. Tulimme paikalle hieman ennen kahtatoista, jonottelimme narikkaan ja kävimme katsomassa AMV-kilpailun finaalin. Hyvää materiaalia suurimmilta osin sekin. Kävimme kiertelemässä myyntipöytäsalia vielä kisan jälkeen, ja ostin itselleni muutaman kirjan. Niistäkään ei tosin ole kuvaa. Päättäjäisten jälkeen suuntasimme kohti junaa ja koti-Keravaa.

Tämä päivä onkin mennyt sitten keveässä con-darrassa väsymystä potiessa. Kesällä seuraavan kerran sitten, onhan seuraava desucon jo 5.-7.15!

Sen voin todeta, että vaikka Frostbite on suomen  con-scenen ainoa k-18 -tapahtuma, niin ikäraja ei tuo tapahtumaan oikeastaan minkäänlaista muutosta. Ohjelma sisältää enemmän aikuisille sopivaa materiaalia ja iltabileissä alkoholitarjontaa löytyy, mutta muuten meno oli täsmälleen samaa kuin muissakin saman perheen tapahtumissa. Hauskaa kylläkin on ikärajasta riippumatta. Suosittelen siis lämpimästi desuconia jokaiselle ihmiselle, joka tuntee kiinnostusta japanilaiseen sarjakuvaan, animaatioon tai muuhun aiheeseen liittyvään!

Kiitos Desucon!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Konit jatkavat kehittymistään selkeästi
Minä kun olen oman elämäni larppaaja

Konitan ja kanitan koko elämäni vallan rock n rollisti

Tjaa paitsi että nyt pappa-larppaan ma
Kas kun olen viimeinkin päässyt siihen ikään että vietän iltaa pitkissä kalsareissa
Kuin iso-isäni olen siis
Mennyt mies suorastaan

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Tjaa nyt minua informoitiin että ei olekaan lärppää vaan jotain muuta
Konia? Metwurstia vai ties mitä ja lie höh

No juu
Olen vanha enkä tiedä mistään mitään mutta esitän vakuuttavasti

Jos olisin aktiivinen niin hommaisin barbaari-asun ja miekan
Tutustuisin touhuun esittämällä Conan paksu-barbaaria
Tai Babaria joka on muistaakseni norsu