Kumkvattikompotti Välillä sanon jotain iloiseenkin sävyyn.

Esitys, pettymys ja tauko

  • Kuva ja muokkaukset: Riku Tiedemann
    Kuva ja muokkaukset: Riku Tiedemann

Kohta viikko ensi-illasta. Minun piti alunperin blogata siitä heti, mutta en oikein jaksanut. Myöskään tämä kirjoitus ei tule kertomaan ensi-illasta itsestään. Sivuamaan sitä, kyllä, muttei kertomaan siitä.

Tänään, muutaman tunnin päästä työtiimimme astuu jälleen lavalle. Viime viikolla pärjäsimme melko hyvin tiettyjä poikkeuksia lukuunottamatta, ja toivottavasti paremmin tällä viikolla. Lisäksi muutamat asiat ovat muuttumassa tähän esitykseen mitä erilaisimmista syistä. Jokin asia ei ole toiminut, toinen on hidastanut liikkumista. Jos jokin ei toimi, se täytyy poistaa.

Nukkemestari täytti elämäni lähes vuoden. Ensimmäisen esityksen jälkeen itkin kuin vesiputous. Käsitin nimittäin yhden asian: minun suuntani on taas hukassa. Yksi tavoite on suoritettu, ja nyt jostakin pitäisi löytää uusi.

Olin niin maassa viime lauantaina, että jätin myös ensi-iltajuhlan väliin. En ollut juhlatuulella.

Onneksi nyt edessä on tauko. Esityksemme jakautuvat kolmelle kuukaudelle, kaksi esitystä kussakin. Seuraaviin kahteen on melkein kuukausi vielä. Se on hyvä, sillä juuri nyt minulla on jälleen niin monta rautaa tulessa, etten ehtisi mitenkään hoitaa esityksiä.

Keventävänä asiana voin kertoa yhden hauskan asian ensi-illasta.

Toisen puoliskon alkupuolella näyttelijämme veivät lavalle naulakon (kyseinen naulakko tosin poistetaan tulevista esityksistä turhuuden takia.), ja laittoivat sen taidokkaasti ylösalaisin lavalle. Yleisöä asia nauratti kovasti. Näyttelijät eivät edes tajunneet asiaa. Itse tajusin asian siinä kai kolmanneksi viimeisen kohtauksen kohdalla. Sen annettiin olla sitten niin päin loppuun asti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Pää pystyyn. Täydellisesti onnistunut taiteilija on kuollut taiteilija. Jos kaikki menisi täydellisesti nappiin, hyytyisi kehitys siihen paikkaan. Kyllä se suunta vielä löytyy.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Kun tekee niin tunteella kuin sinä tyttäreni
Rytinää tulee

Mitenköhän sanoisin...
Tuttu tunne kun onnistuessaankin haluaisi onnistua vielä paremmin

Näytelmä on hyvä ja sitä ovat kehuneet muutkin kuin pelkät tutut
Nauti onnistumisista ja koeta unohtaa jos jokin menee pieleen

Tjaa vielä sellainen juttu mistä ollaan juteltukin
Muista ottaa huumorilla jos menee metsään
Nauramalla saa parempia tuloksia kuin itkemällä

Erittäin onnistunut näytelmä ja toteutus
Jäisi tekemättä melko monelta ja nollabudjetilla vielä

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

" Käsitin nimittäin yhden asian: minun suuntani on taas hukassa."

Olet tehnyt jotain johon pystyy ainostaan murto-osa ihmisistä. Sinulla on on rohkeutta, lahjakkuutta ja voimaa toteuttaa se, joka mielesssä asuu. Tämän kaltainen ominaisuus, joka myös isäukollasi tuntuu olevan on ehkä arvokkainta mitä ihmisellä voi olla. Pidä huoli, ette hukkaa sitä koskaan.

Ja tuon jälkeen suunnan kuuluukin olla hukassa. Jos suunta on selvä niin se muuttuu köydeksi, joka sitoo kädet ja estää luovuutta. Leuka pystyyn ja kukka rintaan!